جدیرترین اخبار :
  • افزایش پرواز های هفتگی فرودگاه چابهار
  • پزشکیان: قرار است از کارشناسان بین المللی برای مشورت دعوت کنیم، به شما اختیارات خواهیم داد
  • قانون اخذ مالیات ارزش‌افزوده در مناطق آزاد، اصلاح می‌شود/ اجرای مولدسازی دارایی‌های دولت با برنامه‌ریزی جدید/ مناطق آزاد را به دوران اوج خود می‌رسانیم
  • حضور مدیرعامل منطقه آزاد چابهار در خبرگزاری فارس
  • ریگی: مطالعات کریدور ایران و افغانستان تکمیل شده است

از مکان های دیدنی سیستان و بلوچستان چه می دانید؟

اقتصادی | تاریخ خبر : 98/07/02 | تعداد بازید :4770
مکان های دیدنی سیستان و بلوچستان را می توان به عنوان یکی از مناطق قدیمی و تاریخی ایران به حساب آورد. مردمان این سرزمین مردمانی سخت کوش و با اراده هستند. این خطه از سرزمین مان دارای مکان های تاریخی و دیدنی بسیار زیادی است که متاسفانه توجه زیادی به آن ها نشده است. اما دیدنی های سیستان و بلوچستان پتانسیل و قابلیت تبدیل شدن به آثار توریستی را دارند و می توانند سیستان و بلوچستان را به مکانی عالی برای گردشگری تاریخی تبدیل کنند.

این سرزمین همواره در طول تاریخ خواستگاه حوادث و اتفاقات تاریخی پر فراز و نشیبی بوده است. بر اساس یک باور قدیمی این گونه بیان می شود که اهورا مزدا یازدهمین سرزمینی را که آفرید سرزمین باستانی و تاریخی سیستان و بلوچستان است. این منطقه در طول تاریخ نام هایی چون ماساژت، درانگیانا، سیوستان، سیستن، سکستان، زرنج، زرنگ، آریاپلیس، زاول، نیمروز یا نصف النهار، زابل و ... را برخود دیده است.

شهر باستانی 5هزار ساله

یکی دیگر از مکان های دیدنی سیستان و بلوچستان شهر باستانی 5 هزار ساله است که قدمتش به سه هزار و دویست سال پیش از میلاد مسیح می رسد و به عنوان شهر سوخته شهرت دارد.

غارهای سه گانه چابهار

بان مسیتی نامی است که مردم محلی به سه غاری که یکی از آن ها جزو غارهای طبیعی و دو غار دیگر، از غارهای مصنوعی هستند و در ارتفاع 25 متری از سطح زمین در دامنه کوه شهبازبند قرار دارند نهاده اند که بی شک جز دیدنی های سیستان و بلوچستان است. بان به معنی مرد خدا پرست و صالح و مسیتی به پرستگاه و معبد در زبان بلوچی معنی می شود. از جمله ویژگی های این غار ها علامات و خطوطی است که بر روی دیواره های سه طرف گنبد نوشته شده اند . این خطوط که به خط هندی و گجراتی شبیه هستند با جوهرهایی به رنگ بنفش و قرمز بر روی این دیواره ها نقش بسته اند.
چابهار از جمله مناطق خوش آب و هوای کشورمان در استان سیستان و بلوچستان به شمار می آید که هرساله مسافرانی زیادی را از جاهای مختلف به خود جذب می کند و هوای گرم و بهاری چابهار شرایطی را به وجود آورده است که حتی امکان زراعت در زمین های کشاورزی در فصلی همچون زمستان هم وجود دارد.

ناف دریا، دیدن گل فشان تنگ

گل افشان هایی به شکل تپه و آتشفشان در سیستان وبلوچستان وجود دارند که جزو پدیده های نادر در جهان و عجایب سیستان و بلوچستان به حساب می آیند. این سه گل افشان در دشت کهیر واقع شده اند و گردشگران می توانند برای دیدن این پدیده عجیب و غریب به این دشت سفر کنند. بولوبولو نامی است که توسط مردم محلی به این پدیده شگفت انگیز داده شده است. از نکات جالب توجه این است که گل افشان های چابهار یا گل فشان تنگ دارای قطری بالغ بر 12 متر بوده که تا ارتفاع 20 متری هم بالا می روند. صدایی که در هنگام فعالیت این گل افشان ها شنیده می شود صدایی شبیه صدای تفنگ است. دیدن گلی که از دهانه گل افشان تنگ متصاعد می شود بسیار جالب است. بعضی دیگر از گل افشان ها هستند که علاوه بر دهانه از دامنه آن ها نیز شاهد متصاعد شدن گل خواهید بود.

بازدید از روستای تاریخی تیس

برای همه گردشگران و تاریخ دوستان، بازدید از روستای تیس که روستایی کوهپایه ای است و در قسمت شمال غربی چابهار واقع شده را توصیه می کنیم چون همیشه در لیست دیدنی های سیستان و بلوچستان قرار دارد. این روستا که جزو یکی از بندرهای پراهمیت ایران در زمان هخامنشیان بوده است قدمتی بالغ بر 2300 سال دارد. از جاذبه های بی نظیر این روستای تاریخی می توان به غارهای بان مسیتی که پر است از نقاشی های شگفت انگیز و متحیر کننده و گورهای مرموز تپه نهادی ، همچنین مقبره های جنانی گچ ( محل سکونت جن ها به باور محلی ها ) و پیل بند نام برد.

ساحل صخره ای (دریای بزرگ)

اگر در فصل تابستان و در مرداد ماه به ساحل صخره ای در منطقه چابهار سفر کنید، شما شاهد امواجی به ارتفاع 15 متر خواهید بود که به صخره های می خورد. این پدیده با نام موج فشان معروف است. این فصل از سال، فصل وزش بادهای موسمی در سیستان و بلوچستان است که با ایجاد این امواج زیبا خود را به یکی از مکان های دیدنی سیستان و بلوچستان تبدیل کرده است.

موج سواری در سواحل چابهار:

سواحل چابهار در استان سیستان و بلوچستان به عنوان یک منطقه گردشگری می تواند در زمینه های وسیع تری مورد استفاده قرار گیرد. از جمله فعالیت هایی که می تواند صورت گیرد غواصی و موج سواری در این سواحل را می توان نام برد .در سال 1391 یکی از گردشگران ایرلندی در سفری که به چابهار داشت در این سواحل موج سواری کرد و بعدها عکس های این سفر را منتشر کرد. در آینده این منطقه می تواند در زمینه های گسترده تری مورد استفاده قرار گیرد و به عنوان یکی از مکان های دیدنی سیستان و بلوچستان، مسافران زیادی را از نقاط مختلف جهان به خود جذب کند.

رودخانه های فصلی سیستان و بلوچستان

در استان سیستان و بلوچستان رودخانه های فصلی متعددی وجود دارد که یکی از آنها رودخانه کاجو است علاوه بر رودخانه کاجو می توان دریاچه بزرگ و فوق العاده زیبای هامون را نام برد این دریاچه در واقع سه دریاچه ی کوچک را در دل خود جای داده است که در صورت پر آب بودن، آنها به هم وصل می شوند.
نکته قابل توجه و مهمی که وجود دارد این است که دریاچه هامون جزء بزرگترین دریاچه های کشورمان محسوب می شود البته باید بگوییم که بعد از دریاچه خزر و دریاچه ارومیه سومین دریاچه وسیع کشورمان دریاچه هامون است.

بازدید از قصر قند

استان سیستان و بلوچستان شهرهای بسیاری را در دل خود جای داده که هر کدام زیبایی های خاص خود را دارد یکی از تاریخی ترین شهر ها قصرقند است که در اطراف این منطقه قنات های پرآب متعددی دیده می شود از طرفی در مجاور آن رودخانه کاجو کیا کور قرار گرفته است همه این شرایط به علاوه خاک مرغوب آن سبب شده تا این منطقه برای کشاورزی مکان بسیار مناسبی باشد و در زمان های گذشته نام این شهر قصرقند نبود بلکه در ابتدا آن را با نام گنداوگ می شناختند اما پس از مدتی نامش به گنج آور تبدیل شد .این روستا مدتی توسط پرتغالی ها به اشغال در آمد و در این دوره کشت نیشکر در ان رونق یافت از طرفی می دانیم که یکی از محصولات و فراورده نیشکر ، قند و شکر می باشد. بعدها پس از مدتی نام آن از گنج آور به قصر قند تغییر پیدا کرد. از جمله محصولاتی که توسط مردم این روستا تولید میشد و بعدها به شهرهایی همچون بین النهرین و بابل صادرات میگردید می توان به پوست و چرم، نیشکر و نوعی قند قرمز اشاره کرد.

تمساح های پوزه کوتاه

در این قسمت از مقاله می خواهیم شما را با یکی از عجایب سیستان و بلوچستان آشنا کنیم در واقع در منطقه حفاظت شده گاندو یا باهو کلات یکسری تمساح های پوزه کوتاه وجود دارد که نام محلی آنها گاندو است این تمساح ها تخم گذار هستند و در فصل های جفت یابی حدودا بین 15 تا 20 عدد تخم می گذارند ولی تمام این تخم ها تبدیل به یک موجود کامل نمی شود این موضوع به شرایط محیطی و عوامل مختلف دیگری بستگی دارد که هر کدام به نوعی در رشد و نمو آنها تاثیرگذار هستند اما معمولاً در صورتی که همه شرایط مناسب باشد می توان گفت حداقل نصف تعدادی که کمی قبلتر ذکر شد قادر خواهند بود که رشد و نمو داشته باشند و بعدها به یک تمساح پوزه کوتاه بالغ تبدیل شوند طبق سرشماری که در سال 1391 در فصل بهار انجام شد در منطقه باهوکلات نزدیک به 286 عدد تمساح پوزه کوتاه یا همان گاندو زندگی می کند.

قلعه سب در استان سیستان و بلوچستان

در استان زیبای سیستان و بلوچستان قلعه بلندی وجود دارد که در ساختمان آن از خشت و گل استفاده شده است این قلعه در روستای سب و شهرستان سوران قرار گرفته است. قلعه سب یکی از بلندترین قلعه های خشتی کشور و یکی از عجایب سیستان و بلوچستان محسوب می شود قلعه سب در دوره افشاریان محلی برای اقامت حاکمان آن عصر محسوب می شد این قلعه دارای تعداد زیادی اتاق می باشد اتاق های کوچک و بزرگ در محیط اطراف حیاط مرکزی قرار گرفته اند این قلعه یکسری فضاهای حاکم نشین و تابستانی دارد که دسترسی به آنها آنقدرها هم سخت نیست و باید از راه پله پنهان و دارای شیب و البته کم عرض بگذرید که در این صورت می توانید به این فضاها دسترسی پیدا کنید.

آرشیو اخبار

سامانه پیامکی و ایمیل